Coaching

Zelfinzicht en balans geeft kracht en ruimte voor persoonlijke groei!

Zelfinzicht en balans geeft kracht en ruimte voor persoonlijke groei!

Coaching is een vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen. Onderliggende overtuigingen, valkuilen en patronen worden inzichtelijk om vervolgens te ontdekken hoe hiermee effectief om te gaan. In een coachingstraject begeleid ik mensen om duurzaam inzicht te krijgen bij hun vraag in een zakelijke context.

Wat kan ik voor u als opdrachtgever betekenen?

  • Voelt uw medewerker zich in bepaalde situaties onzeker?
  • Hoe is een lastige werksituatie te doorbreken?
  • Waarom keren gedragspatronen bij die medewerker steeds weer terug?
  • Hoe kunt u preventief voorkomen dat iemand in en burn-out terecht komt?

Als opdrachtgever kunt u mij inhuren voor coaching van uw medewerkers op diverse thema’s en vragen. Met behulp van verschillende methodieken lever ik maatwerk passend bij de behoefte.

Zo werk ik met ervarings- en oplossingsgerichte coachingsmodellen (o.a. voice dialogue, visualisatietechniek, positieve psychologie en oplossingsgericht handelen) om zowel verdieping als praktische handvatten voor de toekomst mee te geven. Daarnaast worden reeds aanwezige persoonlijke kwaliteiten verder ontwikkeld, wat het zelfvertrouwen versterkt en intrinsieke motivatie stimuleert. Dit heeft een positief effect op de inzet, het doorzettingsvermogen en het welbevinden van mensen.

Voor verdere verdieping en professionalisering heb ik in 2020 de Leergang Coaching: Opleiding tot coach gevolgd. De opleiding is officieel EQA-geaccrediteerd. Dit betekent dat ik gecertificeerd coach ben volgens de voorwaarden van de Nederlandse orde van beroepscoaches (NOBCO). Als erkend coach voer ik mijn praktijk volgens de ethische gedragscodes uit, waarbij veiligheid en vertrouwen voorop staan.

Wat kan ik voor jou als coachee betekenen?

  • Hoe voel ik mij steviger in mijn nieuwe managementrol?
  • Hoe kan ik de lastige werksituatie met mijn leidinggevende doorbreken?
  • Waarom keren bepaalde gedragspatronen toch steeds weer terug?
  • Hoe kan preventief voorkomen worden dat ik in een burn-out terecht kom?
  • Welke keuzes moet ik maken om meer mijzelf te zijn?

Ik neem jou, wie jij bent als persoon, als uitgangspunt. Vanuit verschillende invalshoeken begeleid ik je tot zelfinzicht te komen en stimuleer je tot actie. De coaching richt zich op de ontwikkeling van je persoonlijkheid, motieven om iets te doen of laten en op vitaliteit. Je leert te durven kiezen voor datgene dat jou écht jou maakt.

Mijn aanpak is niet zweverig, ik geef een aanzet tot nadenken met praktische handvatten. Je leert jouw eigen regie te (her)pakken en vanuit persoonlijke kwaliteiten jezelf verder te ontwikkelen. Je krijgt door eenvoudige stappen inzicht en zelfreflectie.

Neem de tijd en rust om met jezelf aan de slag te gaan en ontdek nieuwe dimensies en talenten!

Hoe ziet een coachingstraject eruit?

Een traject start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Als dit wederzijds een positieve ervaring is, gaan we van start! Het traject bestaat uit een intake en gemiddeld vijf coaching sessies. Met een tussenpose van een paar weken, soms met kleine oefeningen of opdrachten.

De coaching kan in mijn praktijk, online of bij iemand thuis plaatsvinden. Bij goed weer is wandelcoaching ook mogelijk. Wandelen helpt bij het verminderen van stress en is zeer productief. Als je niet actief aan het nadenken bent, werken je hersendelen samen die verantwoordelijk zijn voor reflectie en inzicht. Hierdoor kun je zaken beter in perspectief zien en tot oplossingen komen.

Maak een vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek. Samen onderzoeken we jouw vraagstuk en kijken we of er een ‘FIT’ is.

We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek, daarna bepalen we hoe we verder gaan!

Ben je geïnteresseerd geraakt? Neem contact met mij op en we bespreken de mogelijkheden.

Tevreden klanten

Haar manier van werken is duidelijk en gestructureerd, niet praten om het praten. De rode draad blijft zichtbaar en wordt afgesloten met een samenvatting. Zij is zakelijk, maar geeft je een persoonlijk en warm gevoel, waardoor je je direct bij haar op je gemak voelt. Zij denkt met je mee en geeft tips, waar ik zelf veel aan gehad heb.

Anna van Doorn,
HR-officer, Kwalitaria

Ik heb de coaching als zeer waardevol ervaren. Ik ben veel beter over mezelf gaan nadenken en weet nu mijn valkuilen en sterke punten. Zeker een aanrader en voor herhaling vatbaar!

Tanja Koornneef,
HR-Officer, Bidfood

Overige diensten

Bekijk wat ik voor u of uw bedrijf nog meer kan betekenen.

Management

Tijdelijke inhuur van (project)management biedt expertise, geeft scherpte en ontzorgt!

Advies

Maak uw organisatie succesvoller door een objectieve blik en eerlijk advies!